Sverigedemokraterna, en säkerhetsrisk

Centerpartisten Annie Lööf säger till GP att hon anser att Sverigedemokraterna är en säkerhetsrisk och detta kommer troligtvis uppröra både företrädare och sympatisörer. Tänker då att det kanske vore på sin plats att ta upp vissa händelser i Sverigedemokraternas historia som visar att Lööf faktiskt inte är helt ute och cyklar.

Till att börja med så är Sverigedemokraterna sprungna ur en rörelse som bevakades av Säpo och bland annat så säger forskningsrapporten Övervakningen av nazister och högerextremister Statens offentliga Utredningar 2002:94 att en högt uppsatt företrädare i BSS under en diskussion med utländska nazister uttalade att de skulle ta till våld inte mot enskilda invandrare utan mot myndighetspersoner som styr invandringen och mot journalister som då ska veta att de får inte skriva vad de vill för då ska de vara de första som utsätts för våld och de ska då skjutas.

1997 blev Henrik Enmark, partistyrelseledamot och Lars Emanuelsson, partiorganisatör dömda till fängelse för utpressning. De hade med hot förmått kommunfullmäktigeledamoten Freddy Fjällklint att skriva på ett skuldebrev och föra över pengar från hans privata konto till partiets riksorganisation. Efter denna dom så fick de fortsatt förtroende av den dåvarande partiledaren Mikael Jansson. 2015 dömdes en SD-politiker för utpressning där även han försökt få pengar genom att hota.

Sveriges radio har talat med flera experter angående Åkessons eventuella spelmissbruk och att han spelat bort stora pengar på nätkasinon och de säger att

Beloppen överstiger vida vad som kan anses som normalt.  Enligt de experter vi talat med är detta ett riskbeteende. Ett spelande på den här nivån blir ofta svårt att kontrollera.
En person med den här sortens spelmönster kan bli sårbar ekonomiskt och riskerar att utsättas för utpressning. Uppgifter om hans spelbeteende har också redan nått utanför Åkessons krets på grund av beloppens storlek och Åkessons plats i offentligheten. 

En annan händelse som måste tas upp är den förra försvarsexperten i partiet, Mikael Valtersson som hade en plats i statliga Luftförsvarskommittén 2014 och det efter att han hoppat av sina uppdrag 2012 och lämnat partiet 2013. Denna kommitté hanterade konfidentiell information. Samma år alltså 2014 så avslöjades det att han hade uttryckt sympatier för nationalsocialismen och använt lösenord med namnet Hitler och Hitlers födelseår 1889 i. På vissa nätforum har han använt sig av aliaset ”Onkel Wolff” som var Richard Wagners smeknamn på den tyske naziledaren.

Valterssons bravader slutar inte där. Hans sambo Carin Kaunitz som då jobbade som chefsanalytiker på flera försvarsmyndigheter och på den Statliga försvarsberedningen blev påkommen med att ha under flera år läckt icke officiella uppgifter till Valtersson. Hon har också skickat vidare interna mejlkonversationer till Valtersson. Hon var också under en tid chef på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Egor Putilov är en känd profil i den ”Sverigevänliga” rörelsen. Han har en bakgrund som Ekeroths medarbetare och idag skriver han för SD:s inofficiella propagandakanal Samnytt, det som tidigare hette Avpixlat. Förutom då att han sökte asyl i Sverige under falskt namn så finns det flera händelser som gör att man höjer på ögonbrynen. Han har under falskt flagg skrivit insändare och krönikor bland annat i Dagens samhälle, Dagens media, Svenska dagbladet och Aftonbladet. I den sistnämnda fick han en krönika ”Ge asylsökande och papperslösa rösträtt” publicerad och här påstod han att han var aktivist i nätverket Refugees welcome. Han blev under en tid anställd som konsult i SD:s partikansli och gav experthjälp i juridiska frågor. Ledningen uppmanade honom att sluta när det uppdagades att han gjort affärer med ryska kriminella affärsmän. Han misstänktes då för att ha utfört pengatvätt och till och med Mattias Karlsson sa i en intervju till Sydsvenskan att han inte kunde utesluta att Putilov var en säkerhetsrisk.

För bra några dagar sen så stängdes en nämndeman av för att han hade läckt uppgifter till den nyfascistiska hatsajten Fria tider. Den sverigedemokratiska nämndemannen hade röjt sekretessbelagda uppgifter i en intervju med sajten. Det som sägs i enskilda överläggningar är det sekretess på och lagmannen Karin Nacke som var den som polisanmälde nämndemannen säger att inte ens när domen är offentlig är det tillåtet att berätta vidare vad som sagts under överläggningar.

Sverigedemokraterna har gjort sig kända under den tiden de suttit i riksdagen för att spela in sina företrädare och tjänstemän för att senare kunna använda materialet i olika maktkamper. Den tidigare riksdagsledamoten Stefan Jakobsson sa i en en hemlig inspelning att partiet har en hemlig medhjälpare som kan ”rigga” hela partikansliet. De ville enligt Jakobsson kunna få bort de tjänstemän som motarbetade partiet.

Som vi ser på dessa exempel så har partiet haft flera ”spionskandaler” som partiet inte riktigt fått ta ansvar för och andra exempel visar att de drar sig inte för att använda sig av antidemokratiska metoder för att få sin vilja agenda igenom. Hemliga inspelningar som används för maktkamper och utpressning har förekommit i stor skala. De har också visat att de är inte helt emot att utöva utpressning av varandra. Det tillkommer också det att Sverigedemokrater sätter sig i såna sitsar där de kan bli måltavlor för utpressning. Här måste jag faktiskt ge Annie Lööf rätt när hon säger att Sverigedemokraterna är en säkerhetsrisk.

1 thought on “Sverigedemokraterna, en säkerhetsrisk

  1. Anders Lundquist says:

    Oacceptabelt och hänsynslöst agerande klar säkerhetsrisk. Förbjud rasistiska åsikter och partier

Comments are closed.