Slarvfel eller medveten propaganda

Sverigedemokraternas partiledare var till Gävle 2010 där han sa att 75% av de dömda för våldtäkt i Gävle 2009 var ifrån Mellanöstern. Nu hade Åkesson fel antal dömda men det är inte det som detta inlägg ska handla om. Åkesson säger alltså att 75% som då är 3 dom 4 är personer med utländskt ursprung. Ska man verkligen använda procentsatser i sådant fall med så små variabler? Är detta medvetet? När folk får höra siffran 75% är skadan redan skedd och folk lyssnar troligtvis inte på förklaringen att det enbart rör sig om 3 dömda. Nu var det ju egentligen 5 dömda varav 3 från Mellanöstern och 2 svenskar. När Gd forskar i detta visar det sig  alltså vara helt fel. Det förklaras även här
Vidare påstår Åkesson i sin omtalade debattartikel att det skulle finnas ett tiotal muslimska terrororganisationer i Sverige. Frågan är vilken underrättelsetjänst de använder för detta var helt främmande för Säpo. I ovanstående artikel fanns flera rena faktafel, uppgifter som saknas vetenskaplig grund. se här.
Samma här så är skadan redan skedd och var detta också medvetet?

Är denna felaktiga skrämselpropaganda slarvfel eller är det sätt att få ut sitt budskap? Åkesson har haft tid att förbereda sig inför sitt tal och debattartikel så efterforskning och en grundlig genomgång av sina påståenden ska inte ha varit tidsmässigt omöjlig. Dessa påstående som Åkesson far med är också vanligt förekommande bland de värsta SD-vänliga rasisterna. Har Åkesson gått på dessa myter och desinformation eller är han en del av dom som skapar myterna? I vilket fall så har fröet till ett rasistiskt hat redan blivit sått.
Målet som sd’s grundare, folk från rasistiska Bevara Sverige Svenskt och nazistiska Nordiska rikspartiet satt upp verkar sitta kvar än i partiet, väl dolt och maskerat med fina ord.

2 thoughts on “Slarvfel eller medveten propaganda

Comments are closed.