SD-bolaget Bluff och Båg

Sverigedemokraterna har problem med sina affärer. Det handlar om skattefiffel och det handlar om deras bolag Samtid och framtid som ägs av bolaget Blåsippan. Martin Kinnunen, riksdagsledamot är under polisutredning för skattebrott gällande S&F och det senare bolaget har också haft problem med bokföring och skattemyndigheten. För att nu få bort stämpeln på bolagen ska Blåsippan bort och ett nytt bolag ska bildas istället. Den som Sverigedemokraterna har anlitat är tidigare dömd för fiffel med skalbolag. SD:s partijurist som har hand om SD:s del i den här affären är även han dömd och då för bokföringsbrott. För den som inte vet vad ett skalföretag är så har Wikipedia en bra förklaring.

Källa Expressen

Jag har tidigare skrivit om korruptionen i partitoppen och då om att de anställer släktingar, flickvänner och att det är dom själva som sätter lönerna, att de nyttjar partiets namn för egen vinning. Jag nämner också i artikeln att de lägger motioner som gynnat dom privat och att de använder partibidraget för att tjäna pengar privat.

En annan som har haft problem med Skattemyndigheten är Kent Ekeroth som flera gånger ”felbedömt” reglerna och betalat in för lite i skatt. Han har också använts sig av donationer till hatsajten Avpixlat för att betala sina egna privata skulder. Den person som tog över rollen som efter Erik Almqvist som var ekonomisk-politisk talesperson efter att järnrörsskandalen uppdagades var Sven-Olof Sällström och han har drivit två företag i konkurs. Sällström har också vid tillfälle glömt att betala en skatteskuld på 40’000. Almqvist fick förövrigt 4 miljoner för att lämna riksdagen för att sedan komma smygandes tillbaks som informell chefredaktör för Samtiden.

Källa: Korruptionen inom Sverigedemokraterna   

Jag har ett namnförslag på det nya bolaget: Bluff och Båg AB. Det är så uppenbart att inte ens i de här frågorna är SD ett parti som alla andra. Dags att vakna kanske?

UPPDATERAT

Härvan verkar större än man tidigare trodde. Förutom att det nu handlar om att en person ska vara målvakt till bolaget så har de ekonomiska oegentligheterna mörkats för Skatteverket, medierna eller de egna medlemmarna skulle få reda på dem. Så när ska deras väljare börja förstå att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra och då i alla bemärkelser