Paula Bieler, den lilla söta särartsfeministen

Paula Bieler, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna och med meriter som chefredaktör, politisk sekreterare och ledamot i både partistyrelsen och organisationer SD-kvinnor och hon är sedan april 2014 Sverigedemokraternas jämställdhetspolitiska talesperson.

I en Facebookstatus där hon lagt upp en bild på sig själv från SD’s vårtal renderar lite kommentarer. VI ska titta på några av dom

Det ser ju bra ut det här eller gör det verkligen det? En kommenterar hennes utseende och javisst det är fint väder och hon har har en klänning med blommor på så att någon skriver att hon är fin är kanske inte så konstigt. Vi fortsätter ”Duktig tjej”? Hade det varit i en debatt så hade det skrikit härskarteknik om det.

Härskarteknik bild 1.

Objektifiering

Att kommentera eller diskutera ens utseende i irrelevanta sammanhang

Förminskning

Att ge epitet som förminskar personen t.ex kalla någon lilla du eller som i det här fallet ”Duktig tjej

Annars var det positiva utlåtanden om hennes insats

 

Här ser det värre ut

Härskarteknik bild 2.

Objektifiering

Att kommentera eller diskutera ens utseende i irrelevanta sammanhang. Återigen kommenteras hennes utseende eller klädsel, men som de andra skriver så har hon gjort en väldigt bra insats och det är väl den hon ska prisas för och inte vilken klänning hon valt.

Förminskning

Här får hon epitetet ”SD’s egen prinsessa”. Är hon en prinsessa? Nej, hon är en riksdagsledamot som har gjort en bra insats enligt de som bedömt henne efter hennes prestation.

Härskarteknik bild 3.

Objektifiering

Åter igen bedöms hon efter sitt utseende.

Varför frågar en av dom om Paula har en ny karriär på g? Hon har en karriär som politiker och som medlem i ett parti. Att hon engagerar sig i en av partiets manifestationer är inget konstig, tvärtom så tyder det på engagemang. Vad skulle den nya karriären bestå av? Att vara en fin liten prinsessa?

Tråden fortsätter i samma stil…

Ser man på olika TV-program och sen läser tidningarnas recension av det ser man alltför ofta att män bedöms efter hur pass duktiga de var och kvinnor efter hur de var klädda. Är det så det ska vara? Bieler är särartsfeminist och anser att vi är olika och ska behandlas olika, men ska ha samma värde.

För att se hur tokigt detta är så byter vi kön på personen det gäller. Vi får då kommentarer som

Till Kent Ekeroth

Kent Ekeroth, du är som en frisk fläkt en sommardag, med kompetens och charm

Åkesson till Björn Söder

Ny karriär?

Till Richard Jomshof

Du hade så fin kavaj på dig idag i Riksdagen

Mattias Karlsson till sin pressekreterare Henrik Vinge

Duktig pojke. Min arbetskamrat 🙂

Till Linus Bylund

Du är SD’s lilla prins

Ser ni att det är förbannat åt helskotta fel? Det verkar inte Paula Bieler själv göra för hon har tackat för fina kommentarer. Hon kanske vill bli berömd och uppskattad efter den söta sommarklänningen hon valt istället för den kunskap hon har och det arbete hon lägger ner. Efter en tids fundering (1 sek) så har jag bestämt mig för att sån här feminism och jämställdhet är då inget jag vill ha!

 

Mer läsning om Sverigedemokraterna och deras syn på kvinnor

Sverigedemokraterna har en kvinnofientlig politik

Från köket till sängen…

UPPDATERING

Det blev en diskussion runt ämnet precis som jag hoppats på och den föll ut väl, kanske till och med bättre än jag väntat. Inlägget fick skit, också det väntat. Alla har vi mål här i livet. Vi låter Paula Bieler ha sitt mål och jag? Är jag nöjd? Ja, jag fick ju kalla Bylund för SD’s lilla prins i ett inlägg

Till Svenska dagbladet sa Bieler 2014 så här

Jag är fullständigt övertygad om att rent evolutionärt så har kvinnor en större tendens att söka sig till omsorgsbranscher och mer känslomässiga argument. Män är mer rationella och har mer jägarinstinkter. Även om vi inte lever i den verkligheten i dag så har det betydelse och påverkar vilka val vi gör

Det visar ganska bra hur Bieler ser på feminism och jämställdhet.

”Skapar omhändertagande samhälle”

2 thoughts on “Paula Bieler, den lilla söta särartsfeministen

  1. Bjorn Alvebrand says:

    Om nu denne Paula Bieler påtagit sig rollen att verka för jämställdhet mellan könen så skulle vilken annan som helst rodna från topp till tå över att få sådana ”jämlikhetskommentarer” och dessutom tacka för dem.
    Slutsatsen blir att Paula Bieler älskar att bli uppskattad för sitt utseende och den nya fina klänningen jämställdhet mellan könen – vad är det för strunt.

  2. Eaqhan says:

    SD har samma kvinnosyn som de tyska nazisterna hade på sin tid: kvinnan ska vara i hemmet och låta nya renrasiga bebbar gro i livmorden.

    /Skvitt

Comments are closed.