Korruptionen inom Sverigedemokraterna

 

Sverigedemokraterna påstår att de är emot etablissemanget och att de står på folkets sida, men i en bemärkelse är de ett parti som alla andra. När det gäller korruption så slipper de inte undan och det ska jag visa här i detta inlägg.

I förra mandatperioden hade Åkesson och hans närmaste de högsta lönerna bland alla i riksdagen och en av dom som sitter i kommittén och bestämmer den partilön utöver den vanliga riksdagslönen är ingen mindre än Åkessons svärmor och och en annan är SD’s pressekreterare och vän till Åkesson Linus Bylund. Enligt SVT tjänar andra Sverigedemokrater 1/4-del av det som Åkesson tjänar. Hur det ligger till nu vet jag inte för en sådan undersökning har inte gjorts än den här perioden. Sverigedemokraternas valberedning med sju ordinarie medlemmar som föreslår löner för partistyrelsen som sedan röstar igenom den, oftast utan justeringar. I styrelsen sitter bland annat Jimmie Åkesson. Björn Söder, Mattias Karlsson, Rikard Jomshof.

När partiledaren var sjukskriven 2014-2015 så försökte han få ut sjukersättning från Försäkringskassan, men blev nekad. Jimmie Åkesson försöker få så Mattias Karlsson som var vikarierande partiledare när Åkesson var sjukskriven och också hans vän sen långt tillbaks ska få ett extra lönepåslag, som också ska betalas ut retroaktivt.

Det finns en vänskapskorruption i partitoppen där flera har anställt sina närmaste. Mattias Karlsson anställde sin ex-fru utan att ha gått den rätta vägen genom partiets operative chef, Martin Karlsson utan istället godkändes den av Mattias Karlsson själv. Tidigare har även partiledaren Jimmie Åkessons sambo och den tidigare partisekreteraren Björn Söders flickvän fått anställningar i partiet.

Vid 2010 års val användes partibidraget som är skattemedel för att tjäna pengar på. De sålde valobligationer där avkastningen och räntan bestämdes i förhållande till hur många röster partiet fick i valet och hur mycket statligt partistöd partiet fick. Precis som i valet 2006. Till valet 2014 skedde inta förändringar utan även där fick partiets medlemmar chansen att låna ut pengar till partiet för en rejäl avkastning

Partiledaren och författaren Jimmie Åkesson använder sig av enligt tillståndet Sverigedemokraternas namn för att sälja sin egen bok för sin egen personliga vinning. På intyget som är signerat med Linus Bylunds underskrift och i Sverigedemokraternas namn visar detta att boksigneringen den 5:e november endast var ett sätt för Åkesson att utnyttja sin position i partiet för att tjäna pengar.

Whiskyälskaren Björn Söder har ett eget litet projektwhiskyklubb med namnet http://www.clubsoder.se a.k.a. westbywhisky.se, en förening som både Söder och hans flickvän gillar på sina privata Facebookkonton. Bilden till höger är från Ratsit

2013 lämnade Söder in en motion ”Gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker” där han vill ta bort Systembolagets monopol att sälja alkoholhaltiga drycker och också tillåta gårdsförsäljning. Egenintresse?

I en motion från 2006 så föreslog självaste Jimmie Åkesson att i Sölvesborg skulle det arvode per sammanträde på 300 kr tas bort och detta väcker en undran om han verkligen lever som han lär

Oavsett om vi har råd eller inte är detta en principfråga. Man skall varken tjäna eller förlora något på att vara politiker

Korruptionen finns i alla partier, men det är bara Sverigedemokraterna som påstår sig vara emot etablissemanget

UPPDATERAT

Nu efter att partistyrelsen har ändrat reglerna så kommer nu Mattias Karlsson få ut runt 150’000 mer per år utöver hans andra arvoden. Aftonbladet beskriver det som en specialanpassad lösning och pengarna kommer alltså ifrån partikassan. Richard Jomshof har tidigare lagt fram förslaget om arvodeshöjning till verkställande utskottet i partiet, men det har visats sig att det var Mattias Karlsson själv som skrev meddelandet till VU. Han var alltså delaktig i löneförhöjningen vilket han förnekade i en Facebookstatus inför sina väljare och partikamrater.

 

Det händer inte ofta, men i det här inlägget bjuder jag på en låt

 

1 thought on “Korruptionen inom Sverigedemokraterna

Comments are closed.