BSS, Sverigedemokraterna och repatriering

Så här står det i Bevara Sverige Svenskt medlemsbulletin #4 ifrån 1984. Det är ett tal från deras ordförande Sven Davidson som hade ett förflutet i den fascistiska Nysvenska rörelsen. Davidson var också en av grundarna till Sverigedemokraterna.
Vi måste precisera oss. Vad är det vi vill egentligen. Jag föreslår helt seriöst att vi måste kräva repatriering med TVÅNG. Repatriering av alla invandrare och flyktingar av utomeuropeiskt ursprung, som har kommit in i landet efter 1960.
Jag kan redan höra invändningarna från olika håll, inte bara från riksdagspartierna, utan även från nationellt håll. Vad skall vi göra med alla som har fått svenskt medborgarskap då? Svar: det har
ingen betydelse. Medborgarskap som våra oansvariga myndigheter har kastat efter folk som inte kan ett ord svenska kan inte vi ta ansvar för.
Vad skall vi göra med blandäktenskapen då? Alla dessa svenskor, som har rest omkring på semester i Tunisien, Marocko, Gambia osv, och tar med sig sina pojkvänner hem och gifter sig med dom. Vad skall vi göra med dom? Svar: Dom måste få välja. Antingen medföljer de till pojkvännens hemland eller SEPARERA.
Det finns inget annat att välja på. Om vi får in detta klart och tydligt i vårt program och om vi vänder oss till myndigheterna och gör klart för dom att ju fler utomeuropéer de skickar hit, ju fler måste vi repatriera och att det är myndigheternas politik som är skyldiga till att vi måste använda repatriering med tvång.”
Så här skrevs det i Sverigedemokraternas partiprogram från 1996 alltså två år efter Jimmie Åkesson gick med i partiet. Detta program gällde ända tills 1999 då ett nytt program skrevs.
Stora resurser måste avsättas för att skapa förutsättningar för att de etniska främlingar som invandrat till vårt land efter 1970 skall kunna återvända till sina respektive hemländer. Betalning för återresan och en schablonersättning för sex månaders uppehälle i hemlandet skall utgå till dem som repatrieras. Äktenskap med svensk medborgare medför inget undantag från repatriering.
Ett litet citat från 1996 av Mikael Jansson, den partiledare som var före Jimmie Åkesson
Vi måste tvinga dem att återvända när de kan återvända vi kan inte som riksdagspartierna tro att frivilligt återvändande är en mänsklig rättighet.
Både Oscar Sjöstedt (partiets ekonomisk-politiske talesman) och Kent Ekeroth (ledamot i Justitieutskottet) har inte bara börjat prata om noll invandring utan också repatriering.
Läs mer om Sverigedemokraternas tillbakaglidning till de gamla åsikterna från den tiden då de var extremradikala

1 thought on “BSS, Sverigedemokraterna och repatriering

  1. Marie says:

    Underbart att läsa!! Mitt nya favvo ord, repatriera?

Comments are closed.