Ibland funderar man…

På twitter finns en en hel del ”invandrarkritiker” och ibland får man intressanta diskussioner, vissa faller i glömskan andra inte. Vissa borde konserveras och förevigas och spridas till våra barnbarns barn.
Jag och en vän har haft en kort diskussion senaste dygnet med en person och jag vill egentligen inte hänga ut människor med namn och så, men nu har hen ju ett anonymt alias så det få gå för det här gången.
Det börjar med att min vän Loan skickar iväg ett tweet om hur hon blir beskylld för att bo i ett område där det inte bor så många invandrare.
Sverigevakna som hen kallar sig svarar och sen är diskussionen igång.
Sverigevakna byter inriktning på diskussionen troligtvis till ett ämne som ligger hen varmt om hjärtat.
Ensamkommande flyktingbarn är ett hett ämne för ”invandrarkritiker” och särskilt deras ålder diskuteras flitigt i deras kretsar.
Sverigevakna vill att vi läser Marit Wagers blogg före detta Medborgarnas flyktingombudsman för bevis på att flyktingbarnen är äldre än 18 år.
Vi vet att det fuskas med det mesta här i Sverige så varför skulle detta vara ett undantag?
Jag skriver i ett svar att jag läser hennes blogg inte regelbunden, men det händer. Wager har sällan källhänvisning till sina påstående utan hänvisar ofta till en liten fågel som viskat i hennes öra.
Det hon skriver kan vara sant, det är inte otänkbart, men för säkerhets skulle ska man undvika en sån fattig källa som 100-procentig sanning.
Sverigevakna påstår att Wager kan ALLT om migration och får stort förtroende av bland annat Svenskt näringsliv vilket han även länkar till och då specifikt en bokrecension av Wagers Migration – Så funkar det
Följer man länken och läser andra stycket i recensionen står detta:

Ibland tenderar den svenska debatten att problematisera migrationen på ett orättvist och missvisande sätt. Enskilda exempel på problem lyfts ur sitt sammanhang och görs till allmängiltiga ”sanningar”

Den ”invandrarkritiske” Sverigevakna bevisar alltså själv att han har fel och ger oss en källhänvisning till det , vilket inte är vanligt bland hen och hens kretsar och det tackar vi för.
Jag vill tacka Sverigevakna för denna underhållande diskussion och vill även tacka Lovisa för hennes tweet som ledde till detta.
Nu är det som jag skrev tidigare inte min stil att hänga ut någon, men hen har ett anonymt alias och nu påstår jag inte att hen är rasist, men en hel del av hens tweets har ett väldigt rasistiskt underton så om hen inte vill bli uthängd kanske hen borde tänkt på dom invandrare hen generaliserar om och ger ett kollektivt och negativt epitet på.
###UPPDATERING###
Här försöker Mittswe bevisa sitt påstående på samma sätt som Sverigevakna genom att lägga upp länkar som motbevisar hans eget argument.
Han gör sitt bästa, men det hjälper inte. Han tar fram argumentet att det är enbart invandrare som står för alla våldtäkterna i Oslo vilket vi nu vet att så är inte fallet. Läs gärna artikeln i Utrop. Som bevis lägger han upp två länkar varav den ena artikeln från NRK innehåller statistik som visar att 199 av 347 begås av etniska norrmän.
Nu kan han ha menat överfallsvåldtäkter som det från början handlade om i reportaget för några år sedan, men det är motbevisat i Utrops artikel. Han slår alltså två flugor i en smäll och levererar 2 faktafel på en gång.
Vill tacka Anny Berglin för hennes del i diskussionen som ledde till detta smått humoristiska inlägg av Mittswe.
Forts. följer med stor sannolikhet….