Sverigedemokraterna, det HBTQ-vänliga partiet?

Fram till mars 2018 har inte Sverigedemokraterna stött en ett enda förslag som skulle ha gjort livet lättare för hbtq-personer. I årets Pridefestival så är Sverigedemokraterna portade, men påstår sig i den här artikeln vilja vara med ändå. Sverigedemokraternas säger sig vara hbtq-vänliga, men deras företrädare och olika åsiktsprogram säger tvärtemot

 

Några stycken ur Sverigedemokraterna principprogram

Förhållandet mellan man och kvinna, och deras barn, är den nödvändiga förutsättningen för harmoniska samhällsförhållanden […] I de fall ett barn har förlorat båda sina biologiska föräldrar bör barnet ha rätt till både en man och en kvinna som en ersättning för den far och den mor man har förlorat. Detta är orsaken till att vi motsätter oss statligt sanktionerad adoption för såväl ensamstående, som samkönade par och polyamorösa grupper […] Bortsett från att vi inte anser det vara förenligt med barnens bästa att låta samkönade par och polyamorösa grupper adoptera och inseminera…

 

Klippt ur Sverigedemokraternas kyrkopolitiska valmanifest 2009 Fädernas kyrka

Svenska kyrkan skall på ett tydligare sätt arbeta för att försvara och stärka moralens, äktenskapets och den traditionella kärnfamiljens ställning i vårt samhälle. Äktenskapsrådgivning och familjevänliga aktiviteter skall ges fortsatt hög prioritet. Betydelsen av trohet och ansvarsfulla relationer bör betonas. Kyrkan bör motsätta sig homoäktenskap, månggifte, den utvidgade adoptionsrätten och andra försök att underminera familjebegreppet

Här nedan kommer några citat från SD-politiker

Ännu ett avgörande steg i utrotningskriget mot kärnfamiljen och traditionella värderingar är på väg att tas /Mattias Karlsson (hans blogg 2007)

 

Äktenskapet har dock alltid varit, och ska så förbli, ett förbund mellan man och kvinna / Richard Jomshof (hans blogg 2007)

 

Jag känner verkligen med de människor som känner att de fötts i fel kropp till fel kön. Måste vara för djävligt, minst sagt. Jag har förståelse för att de i vissa fall vill korrigera sina kön. Men jag kan inte under några som helst omständigheter acceptera att det blir någon sorts freakshow där man, i likhet med vad David Eberhard skriver, lägger till ytterligare ett kön. / Richard Jomshof (internt mejl)

 

Pride hyllas av den politiskt korrekta eliten tillsammans med den mycket framgångsrike och numera inflytelserika homolobbyn försöker normalisera sina sexuella avarter / Björn Söder (hans blogg 2007)

 

Jag tror förövrigt att det är viktigt att betona just detta, att de flesta homosexuella inte är som de smaklösa figurerna i Prideparaden / Jimmie Åkesson (osläppt stycke från hans bok)

 

Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? / Björn Söder (på hans blogg 2007)

 

Kännetecknande för ett samhälle i upplösning är hyllandet av perversioner och dekadens / Björn Söder (hans blogg 2003)

 

Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden, enligt massmedierna och våra politiker / Björn Söder (hans blogg 2003)

 

Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig bli normala / Björn Söder (hans blogg 2007)

 

Spektakel som Pridefestivalen innebär att det blivit en tunnare gräns mellan det som anses vara acceptabelt och det som är brottsligt, som pedofili / Björn Söder (intervju 2007)

 

Sverige behöver en moralisk upprustning för att åter komma bli ett friskt och sunt samhälle / Björn Söder (hans blogg 2007)

 

Homosexuella par skall givetvis inte få bilda familjer genom att adoptera barn. De har själva valt att frånsäga sig de naturliga möjligheterna att skaffa barn. Barn har rätt till en far och en mor! / Björn Söder (hans blogg 2002)

 

Vi är två olika kön, och av två olika kön blir det avkomma. I alla tider har det varit så. Det finns ingen anledning att experimentera med något annat heller / Margareta Sandstedt (Intervju med Sydsvenskan 2010)

 

– Är man homosexuell har man av naturen frånsagt sig rätten att få barn.
Björn Söder i en intervju i Sydsvenskan 2009

Här kommer lite citat från sverigedemokrater som inte längre är kvar i partiet, men som ändå representerar HBTQ-motståndet genom tiderna i partiet

Sodom och Gomorra har onekligen fått en värdig efterträdare i det land som heter Sverige! / Yngve Johansson fd styrelseledamot (på hans blogg om samkönade äktenskap)

 

Det är ju rena rama porrfesten, men beskrivs av arrangörerna som folkfest. Och de mest extrema homosexuella där verkar ju bete sig som utvecklingsstörda eller gravt psykiskt störda / David Kronlid fd ersättare i partistyrelsen (på hans blogg)

Inte rasist, men med flera har uppmärksammat homofobin och motståndet mot HBTQ ett flertal gånger och här följer några länkar

 

 1. SD-ordförande: Homosexualitet är orent
 2. Kommunpolitiker ”belyser djurplågeri” – kallar homosexuella ”korvryttare”
 3. Riksdagsledamot: ”Får man inte kalla Jonas Gardell för bög?”
 4. SD-toppar om nolltoleransen – det är helt okej att hata homosexuella, men säg det inte utåt
 5. SD-politiker – Spioner är udda individer och ofta homosexuella
 6. Sverigedemokraterna – enda partiet som vill tvångssterilisera transsexuella
 7. SD-politiker – vi lever i bibelns yttersta dagar när riksbögar dansar på gatorna
 8. SD-ordförande beskriver HBTQ-personer som ett okristet dödligt hot
 9. SD-politiker: ”bögeri” är inte acceptabelt och #ESC14 är ”bögpropaganda”
 10. Erik Almqvist hetsar mot dragqueens – att de deltar i TV är ”osunt” och bryter ner ”familjevärden”
 11. Tommy Hansson rycker ut och försvarar Barilla efter deras homofobiska-uttalande
 12. SD-politiker kastar skit på Pride, får hjärnsläpp, manipulerar en artikel och ser inte att han själv är problemet
 13. Tommy Hansson: Pride är ett vulgärjippo som är våldsamt exhibitionistiskt
 14. SD-politiker rasar över gaygala – Måste allt HBTQ vara vulgärt, provocerande och smaklöst
 15. SD-politiker vill att Sverige ska införa samma antigay-lagar som Ryssland infört
 16. SD-kurirens chefredaktör: HBTQ är ett särintresse utan samhällsnytta
 17. SD-kurirens chefredaktör uttrycker illa dold homofobi
 18. Chefredaktör för SD-kuriren uttrycker sig homofobiskt
 19. Christian Westling stödjer antigaylagar – unga kan lätt få för sig att de är homosexuella
 20. SD-politiker – bibeln fördömer homo-, oral- och analsex
 21. Sverigedemokraterna – HBTQ-personer saknar samhällsnytta och nödvändiga moraliska regler
 22. SD Sundbyberg hänger på Avpixlats HBTQ-hat
 23. SD-politiker: Engagemang för HBTQ-frågor är omoraliskt
 24. Björn Söder vill inte ta avstånd från islamofobiska uttalanden under manifestation
 25. SD-ordförande vill att människor som stödjer pridefestivalen ska brinna i helvetet
 26. SD-politiker – alla samlevnadsformer är inte likvärdiga, man ska förorda heterosexuella
 27. Massivt hat från SD under Pride – stoppa alla vidriga bögar
 28. SD-kandidat slutar – det är onaturligt att vara homosexuell och det får jag tycka
 29. SD-kandidat näthatar homosexuella
 30. SD-ordförande: ”Fram med steriliseringstvång”
 31. SD ledamot: Man ska vara stolt att man inte är homo
 32. SD-politiker – kan @Gaytenor sluta trycka upp sin homosexualitet i mitt ansikte 
 33. SD-politiker jämför queer med pedofili
 34. SD ville stoppa prideflaggan
 35. SD Nyköping vill stoppa Pride – vi vill att barnen ska slippa extrema sexuella läggningar
 36. SD-riksdagsman: Gör Pride kriminellt

 

 

och deras fotsoldater

 1. Avpixlat försöker blir HBTQ-vänliga – fotsoldaterna spårar fullständigt
 2. Mannen bakom Avpixlat: Homosexuella är HIV-spridare *UPPDATERAT*
 3. Avpixlat – vi måste bevaka manliga, homosexuella barnskötare då de är pedofiler
 4. Avpixlat och hatet mot homosexuella

Det finns en del uttalanden i deras publikationer och jag tänker citera några av dom,

Att Expressen är en publikation som arbetar för ett sjukt samhälle, illustreras äfven av att det i deras Fredagsbilaga för icke så länge sedan fanns ett uppslag om hvilka gay-klubbar som funnos i Stockholm, och hvilka som var ”bäst”!! SD-kuriren #25 från 1995

 

Den perverse bögen Marc Levengood har både synts och hörts som programledare i TV och Radio. Hans ”fru”,Jonas Gardell är kultförklarad och anses vara en god författare och helt underbar som ”stand-upkomiker”. Vart är Sverige på väg… ?
Jo,rätt ner i avgrunden om inget görs omedelbart. Bäste sverigedemokrat, hur länge till skall vi låta dem hållas, sanden rinner ur timglaset i allt snabbare takt? Låt oss enas under parollen: Sverige åt svenskarna! SD-bulletinen #1 1995

 

Är homosex dagens ideal?
Hej SD!
Först vill jag tacka för de senaste numren av ”Kuriren” och ”Ung Front”(nr21 och nr 2 ), som båda var mycket läsvärda och snyggt gjorda Jag är en tjej på 23 år från Sthlm, som sympatiserar med partiet till praktiskt taget 100%. Därför undrar jag mycket över en sak: Varför tar ni aldrig upp frågan om homosexualitet? I princip dagligen konfronteras man i massmedia och ibland t.o.m. på gatorna ( tack och lov inte så ofta som i något mer sydligt belägna länder) med detta för mej sjukliga fenomen. Personer som Jonas Gardell och Christer Lindarw höjs till skyarna och anses tillhöra vår kulturelit!! Absurt och skrämmande! Även porr finner jag lika osunt, demoraliserande och vidrigt som ovanstående. Varför inte t.ex. trycka upp avståndstagande klistermärken om dessa ”ämnen” (…om ni nu sympatiserar med mig här vill säga … ) Jag vill gärna ha svar från redaktionen. Vänliga hälsningar.
En vän av Familjen, Folkhemmet och Fäderneslandet.
Svar: Vi har inte tagit upp det där med bögar i vårt program tidigare. Men i det nya program vi lägger till våren kommer säkert frågan att tas upp. Att de ohejdat kan sprida sin livsuppfattning i samhället medverkar till samhällets förfall och degeneration. Samma sak gäller givetvis kvinnoförnedrande pornografi. Vi hoppas på motioner i dessa frågor inför nästa årsmöte.
SD-kuriren #22 från 1994 Insändare och svar

 

När barn ställer upp och kämpar för alla lika värde så känner nog en hel del att det finns hopp för framtiden. Barnen får lära sig att respektera andra människor och att alla ska få älska vem de vill. Men det finns ett undantag och det är företrädare för det nationalistiska partiet Sverigedemokraterna. Andra konstellationer än heteroförhållande hotar nämligen fortplantningen inom nationens gränser enligt nationalister. Detta är inget nytt och exceptionellt för SD utan dessa åsikter finns i flera nationalistpartier i Europa.

 

Avpixlats Jan Sjunnesson  och Mats Dagerlind anordnar ett Pridetåg i Stockholms förorter.

Avpixlats chefredaktör Dagerlind har vid flera tillfällen uttalat sitt förakt mot HBTQ-människor

ewrgwehjw

Även Sjunnesson har visat ett förakt mot HBTQ vilket ni kan läsa om i Annika Hamruds första artikel som är länkad nedan

 

Annika Hamrud skrev en artikel om hur falskt deras vurm för HBTQ var

Avpixlats fejkparad ska sprida islamofobi

och hon fick svar från de båda vilket ni får kolla upp själva

Annika skrev även ett svar till deras artikel

”Förakt mot hbtq- personer i förorten” 

Avslutar med ett citat från Petterssons blogg som har förstått vad hela deras Pridetåg handlar om

Hur toleranta muslimer är mot homosexuella kommer att bevisas nästa vecka när Pride Järva arrangeras i de mångkulturella områdena Tensta och Husby

 

12 thoughts on “Sverigedemokraterna, det HBTQ-vänliga partiet?

 1. Johan Krüger Haglert says:

  Alla kan väl ändra åsikt.

  Men nej, HBTQ-personernas främsta försvarare är de nog inte.

  (Å andra sidan kan man ju kanske tycka att de SD-personer som är för det och vill driva en sådan ståndpunkt kanske inte borde motarbetas?)

 2. Anti-SD says:

  Bra sammanställning. Du har helt rätt i att SD inte alls är homovänliga. Men faktum är att framträdande företrädare som Paula Bieler är emot artificiell befruktning ÄVEN för heterosexuella par. Hon säger det själv bland annat i den sammanställning av riksdagspartierna RFSL gjorde inför valet. Nu urskuldar ju inte det partiets homofobi på något sätt. Men det är intressant att ett parti som säger sig värna så starkt om ”svenska värderingar” och ”det kristna arvet” har en riksdagsledamot som tar avstånd från all provrörsbefruktning. Det låter snarare som en konservativ katolik än någon som värnar ”svenska värderingar”

 3. Pingback: Hur Sverigedemokraterna fungerar - Polimasaren

Comments are closed.