Bevara Sverige Svenskt och högerextrema symboler

Bevara Sverige Svenskt som var förlagan till Sverigedemokraterna skickade ut beställningssedlar med det material de sålde. Viktigt att veta var att BSS grundades av nazister och antisemiter.
Här är en bild på ett häfte som såldes i ett sådant här utskick 1986.
Min gissning är att häftet kom från nazistiska National front. Med tanke på att de också använde denna symbol och bokstavskombinationen NF. National front var ett parti enbart för vita.
Det är ett sånghäfte där bland annat vitmaktbandet Skrewdrivers texter finns. Skrewdriver hade låttitlar som ¨White power” med textraderna
 Well we’ve gotta do something, to try and stop the rot And the traitors that have used us, they should all be shot

Keltiskt kors

Det keltiska korset är vid sidan av hakkorset den mest använda symbolen inom den högerextrema rörelsen. Det började spridas under andra hälften av 1900-talet av organisationer som inte ville använda sig av symboler från Nazityskland. Med tiden har det keltiska korset blivit en internationell symbol för vit makt.
 
Det svenska Frisinnade Unionspartiet (FUP) har använt det keltiska korset som sin symbol och den amerikanska vit makt-hemsidan Stormfront använder den med orden ”White Pride World Wide”.
 
Nu säger jag inte att korset har denna betydelse just här, men med bakgrunden av BSS och National fronts nazistiska prägel och de bands politiska hemvists så lutar det nog åt ett visst håll.
 
Andra saker som såldes är flera böcker av antisemiten Christopher Jolin, böcker med rasideologiskt tema. Flera av dessa böcker fortsattes att säljas i utskick av Sverigedemokraterna.
 

One Reply to “Bevara Sverige Svenskt och högerextrema symboler”

Kommentera