Sverigedemokraterna, Karl den 12:e och islam

Islamiska kulturföreningen i Karlskrona har fått bygglov för att bygga en minaret, ett slags bönetorn och som vanligt när det gäller en viss religions anhängare så vill inte SD låta dom utnyttja sin religionsfrihet. Deras lokalförening har en viss uppfinningsrikedom måste man medge. De har byggt en flotte med ett plakat där texten Inga böneutrop i Karlskrona står med stora bokstäver.

En flotte med ett extremt budskap får mig att osökt tänkta på punkrockbandet Sex pistols och deras spelning utanför Buckingham palace på floden Themsen

Sverigedemokraterna har fått kritik för detta påfund och en av anledningarna är att de påstår sig värna om de som flytt från islam, men det borde SD veta som kallar sig islamkritiker och invandrarkritiker att de flyr inte från islam utan från extremism. Vice ordförande i Islamiska kulturföreningen säger till SVT att bygget av minareten är inte ens aktuell för de har skjutit upp det på framtiden. De vill koncentrera sig på att hjälpa till i flyktingkrisen där de kan.

Sex pistols hyllade alltså drottning Elizabeth den andre på sitt eget lilla sätt och Sverigedemokraterna har också en kunglighet de hyllar. Karl den XII. Sverigedemokraternas absoluta topp bildade runt 2000-talet den Nationaldemokratiska föreningen i Lund där ett av syftena var att hylla den gamla krigarkungen. Mattias Karlsson gick så lång att hans mejladress på den tiden var karl1718@home.se.

Karlskrona Karl den tolfte

Karl den 12:e var tvungen att låna pengar och det gjorde han bland annat av muslimer från Turkiet. De blev stationerade i just Karlskrona och då för att låta muslimerna slippa konvertera till kristendomen enligt kyrkolagen så skrev Karl den 12:e ett fribrev så de skulle kunna hålla gudstjänst utan att bli straffade. Så Sverigedemokraternas favoritkung var alltså den första som redan i början av 1700-talet tillät muslimska gudstjänster i Sverige.

Läs mer om Sverigedemokraternas hyllande av Karl den 12:e

Sverigedemokraterna och 12’ans Kalle -91

PS: Jag lyckades klämma in Sex pistols i ett inlägg om Sverigedemokraterna. Det ni!!!

UPPDATERAT

Nu verkar det som att Sverigedemokraterna inte har sökt byggnadslov för skylten

Böneskylt blir fråga för nämnd