Hatet mot Greta Thunberg hos Fria tider

Greta Thunberg, har fått utmärkelsen Årets kvinna av Expressen. Hon har skakat upp politiker över hela världen med sitt engagemang om miljön och den framtid hon kommer att få ta del av om ingen börja göra något åt det som sker. Hon har aldrig uttalat sig som en expert utan bett beslutsfattarna att lyssna på den forskning som finns. Hon har åkt runt i världen och talat för olika församlingar. Sitt tal på Ted-talk har visats över 1 miljon gånger. Jag skriver det en gång till 1 MILJON GÅNGER. Greta är bara 16 år och hon har alltså gjort avtryck som inte många andra har gjort. Men ska inte barn vara barn? Tycker många. Hennes skolgång då? Ja, skolgången är det ingen fara med. Hon läser ikapp det hon missar och hennes extremt bra minne gör att hon lär sig bra och faktiskt ligger lite i före ibland. Detta kan ni läsa om i första länken i texten.

Fria tider Sverigedemokraterna http://archive.is/qr4fL

Inte alla gillar det hon gör och de som inte gör det är väldigt högljudda i vissa kommentatorsfält på sociala medier. Det handlar om att hon nedvärderas på grund av sin låga ålder, sina diagnoser och det påstås att hon låtsas vara expert (vilket hon aldrig gjort). Fria tider, en slasksajt med kopplingar till nyfascism och som publicerar krönikor med tydlig antisemitism har skrivit en artikel om Greta och att hon blivit utsedd till Årets kvinna och i kommentatorsfältet under den artikeln på Facebook flödar hatet. Hatet mot ett barn.

Genomgående är det män, vuxna män som står för det grövsta hatet. En annan sak de har gemensamt är många av dom gillar Sverigedemokratiska sidor eller visar med delningar var de står politiskt. Av de skärmdumpar jag visar nedan så är det bara en som inte är SD-sympatisör eller värre.

Det har vid tillfället jag skärmdumpat kommentarerna gått tre dagar efter publiceringen av artikeln och fortfarande har inte kommentatorsfältet rensats på detta hat. Jag kan inte tolka det på annat sätt att Fria tiders agenda i detta fall är att hetsa mot Greta för att då misskreditera en politisk motståndare vilket är ett vanligt tillvägagångssätt i den ”Sverigevänliga rörelsen”.

För mig är Greta en hjälte som vågar och faktiskt tar tag i saker och försöker förändra och man behöver inte vara någon expert i ämnet när man har nästintill 100%igt stöd av den samlade forskningskåren då förutom några enstaka konspiratoriska klimatförnekare. Vad vi behöver i inte bara Sverige utan i hela världen är människor med en framtidsvision som sträcker sig längre än 4 år framåt i tiden. Greta är en av dom.

Mer om Fria tider
Här ljuger Fria tider om extremistkopplingarna 

Fria tiders lögner 

Fria tider sprider antisemitiska konspirationsteorier

3 thoughts on “Hatet mot Greta Thunberg hos Fria tider

 1. Per Englund says:

  Sorgligt att denna sida får härja fritt

 2. Jonna says:

  Jag kommer aldrig förlåta vänstern och Socialdemokrater som tillät detta spela ut sig i Sverige.
  Ung deprimerad flicka med Aspergers syndrom och inte gått i skola på flera år ska ut och predika och dörrar till Kungar och Presidenter öppnas och Greta står och pratar om att hon vill att andra ska känna hennes panik.
  Ondskefullt sätt att utnyttja ett barn (med det funktionshindret är de svårare att tänka konstruktivt och depression är vanligt. Känns som ni föredrar att ett barn får driva agendan så ingen kan kritisera.
  Media agerar som tokigaste hyllningarna av alla, Årets Allt.

  1. Polimasaren says:

   Om du talar om Greta så har hon gått i skolan hela tiden. Hon har haft anpassad skolgång och hon har gjort bra ifrån sig. Hon har ett nästintill fotografiskt minne och har jättehöga betyg. Ja, hon har varit deprimerad och har beskrivit att hon tidigare suttit mest hemma och gjort ingenting, men nu hittat en mening med livet och är lycklig.

   Fotografiskt minne
   https://www.expressen.se/premium/nyheter/greta-thunberg-jag-har-alltid-varit-annorlunda-/
   Gretas betyg vilket är A i alla ämnen utom i tre
   https://nyheter24.se/nyheter/inrikes/928450-greta-thunberg-har-slutat-grundskolan-har-ar-hennes-topp-betyg
   Om Gretas utväg ur depressionen
   https://www.expressen.se/nyheter/klimat/greta-thunberg-om-sin-vag-ur-depressionen/
   Mer om hennes depression och att hon är lycklig nu
   https://www.expressen.se/nyheter/greta-thunberg-om-sin-kamp-ar-lyckligare-nu/

   Sen har jag en undran hur sossarna och vänstern ska kunna stoppa en människa som ideellt utan kopplingar till något parti? Har hon inte rätt att göra som hon vill? Ska staten bestämma över henne? Hon gör inga olagligheter och hon bestämmer och i Sverige bestämmer vi väl fortfarande över våra egna liv? Ska staten stoppa ungdomar som engagerar sig politiskt?

   Hela din kommentar osar felaktigheter och jag tycker du ska låta bli att läsa fascistmedia och ”sverigevänliga” och klimatskeptiska kommentatorsfält på sociala medier. Du får mer sanning om du håller dig till riktig media.

Comments are closed.