Avpixlat fabricerar vapengömma i asylboende

Jan Sjunnesson, ny skribent på Avpixlat och tidigare känd som den tidigare ansvarig utgivare på SD-ägda tidningen Samtiden och deltagare på den högerextrema prideparaden i Järva har skrivit om en vapengömma i ett asylboende. Som alltid när det gäller Avpixlat så måste man vara vaksam och aktsam när det gäller att lita på det som skrivs. Både Fria tider och Nyheter idag som är två andra ”sverigevänliga” sajter har starkt ifrågasatt denna nyhet. Fria tider har kontaktat både polisen och säpo och fått denna nyhet dementerad och det säger mycket när Avpixlats egna meningsfränder sågar deras innehåll.

Enligt Avpixlat har alltså polisen sen vapnen hittats ringt Säpo, men sysslar Säpo egentligen med sådant? Avpixlat säger sig också ha kontaktat Länspolismyndigheten i Östersund, men en sådan myndighet existerar inte. Varken Jämtlandspolisen eller Säpo vet alltså något om detta när de rings upp. Det står inte heller något på polisens hemsida. Att personal från ett lokalt elbolag skulle mäta en värmepanna låter också besynnerligt då det borde vara servicepersonal med behörighet på värmepannor som gör detta och värmer de verkligen upp ett asylboende med el? Skulle det vara själva huvudelmätaren så läses dom av med fjärrmätning nu för tiden. Men varför skulle asylsökande köpa vapen och lagra dem i ett rum dit det inte ens har nyckel till, i ett boende där de vistas temporärt?

Artikelskribenten kommer med ett väldigt besynnerlig uttalande i Avpixlats kommentatorsfält

Han kommenterar på Flashback att mer info ska komma i morgon, men i morgon var i går.

Vapen hittas i ett asylboende och att när rykten cirkulerar att det smugglas in terrorister via flyktingarna så struntar de i att skriva rapport? Det verkar vara nått som inte stämmer. Tajmingen på denna artikel ger oss också en ledtråd. Avpixlats artikel publicerades samma dag som Migrationsverket gett Krokums kommun att aktivera ett asylboende för hundra personer.

Östersundsposten har skrivit om detta och de förklarar sist i sin artikel varför inte ”PK-media” har skrivit om denna händelse.

Vad som skiljer oss från er är trovärdighet och pressetiska principer

Från de pressetiska reglerna ”Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats.”

Metros viralgranskaren om samma ”händelse”

Det finns inga belägg för hittade vapen på ett jämtländskt asylboende

Östersundsposten om ägaren till huset på bilden som Avpixlat har använt

Per-Lennart Perssons hem pekas ut som vapengömma – polisanmäler Avpixlat

Om hur Säpo arbetar och hur de egentligen bara bistår polisen med information

Så skiljer sig Säkerhetspolisens och Polisens uppdrag åt