Hatet mot Greta Thunberg hos Fria tider

Greta Thunberg, har fått utmärkelsen Årets kvinna av Expressen. Hon har skakat upp politiker över hela världen med sitt engagemang om miljön och den framtid hon kommer att få ta del av om ingen börja göra något åt det som sker. Hon har aldrig uttalat sig som en expert utan bett beslutsfattarna att lyssna på den forskning som finns. Hon har åkt runt i världen och talat för olika församlingar. Sitt tal på Ted-talk har visats över 1 miljon gånger. Jag skriver det en gång till 1 MILJON GÅNGER. Greta är bara 16 år och hon har alltså gjort avtryck som inte många andra har gjort. Men ska inte barn vara barn? Tycker många. Hennes skolgång då? Ja, skolgången är det ingen fara med. Hon läser ikapp det hon missar och hennes extremt bra minne gör att hon lär sig bra och faktiskt ligger lite i före ibland. Detta kan ni läsa om i första länken i texten.

Fria tider Sverigedemokraterna http://archive.is/qr4fL

Inte alla gillar det hon gör och de som inte gör det är väldigt högljudda i vissa kommentatorsfält på sociala medier. Det handlar om att hon nedvärderas på grund av sin låga ålder, sina diagnoser och det påstås att hon låtsas vara expert (vilket hon aldrig gjort). Fria tider, en slasksajt med kopplingar till nyfascism och som publicerar krönikor med tydlig antisemitism har skrivit en artikel om Greta och att hon blivit utsedd till Årets kvinna och i kommentatorsfältet under den artikeln på Facebook flödar hatet. Hatet mot ett barn.

Genomgående är det män, vuxna män som står för det grövsta hatet. En annan sak de har gemensamt är många av dom gillar Sverigedemokratiska sidor eller visar med delningar var de står politiskt. Av de skärmdumpar jag visar nedan så är det bara en som inte är SD-sympatisör eller värre.

Det har vid tillfället jag skärmdumpat kommentarerna gått tre dagar efter publiceringen av artikeln och fortfarande har inte kommentatorsfältet rensats på detta hat. Jag kan inte tolka det på annat sätt att Fria tiders agenda i detta fall är att hetsa mot Greta för att då misskreditera en politisk motståndare vilket är ett vanligt tillvägagångssätt i den ”Sverigevänliga rörelsen”.

För mig är Greta en hjälte som vågar och faktiskt tar tag i saker och försöker förändra och man behöver inte vara någon expert i ämnet när man har nästintill 100%igt stöd av den samlade forskningskåren då förutom några enstaka konspiratoriska klimatförnekare. Vad vi behöver i inte bara Sverige utan i hela världen är människor med en framtidsvision som sträcker sig längre än 4 år framåt i tiden. Greta är en av dom.

Mer om Fria tider
Här ljuger Fria tider om extremistkopplingarna 

Fria tiders lögner 

Fria tider sprider antisemitiska konspirationsteorier

One Reply to “Hatet mot Greta Thunberg hos Fria tider”

Kommentera