Våldsbejakande och krigsretorik i Sverigedemokraternas absoluta partitopp

våldsbejakandeEfter att Trump-supporters attackerat den amerikanska kongressen i Kapitolium och försökt ta sig in i byggnaden som en del också gjorde höjs rösterna och varningsord uttalades om att det kan hända på flera ställen där högerpopulistiska och fascistiska organisationer och partier vuxit sig starka.

Utanför Kapitolium hade en hängsnara installerats, flera rörbomber har hittats varav en vid Demokraternas högkvarter, maskerade och camouflageklädda män sprang runt med buntbant vilket vi nog kan gissa oss till vad de skulle användas till. Kända qanonprofiler var på plats och även kända nazister(faktalänk till länkad bild). Vitmaktsymboler hängdes upp på husväggarna, samma symbol som används av den amerikanska vitmakthemsidan Stormfront och de gör det tillsammans med sloganen ”White pride World Wide”. Nu hittar jag det inte igen, men under livesändningen från Washington post så hörde man en man skrika alldeles utanför dörren till Kapitolium att efter de blivit skingrade skulle de ge sig på media som t.ex CNN.

Hur kunde detta då ske? Trump har ägnat hela sin period med att misstänkliggöra demokratins grundvalar och slutligen nu också hela deras valsystem. Klimatet som gjort det som hänt idag möjligt är alltså skapat av Trump. Har har också gett order till sina sympatisörer att protestera idag. Syftet idag var att hindra kongressen att bekräfta valvinnaren Biden och i det tal han höll tidigare idag sa han flera gånger ”någon borde göra något för att stoppa det som händer”.

Men nu över till det jag egentligen vill skriva om. Vi har ett parti i Sverige som också sprider ett våldsbejakande budskap. Partiet jag talar om är Sverigedemokraterna och de bildades ju som vi alla vet 1988 av nazister och fascister från bland annat kampanjorganisationen Bevara Sverige Svenskt. Den svenska säkerhetspolisen hade denna organisation i blickfånget och i en forskningsrapport om deras arbete med den svenska extremhögern kan vi läsa om BSS och jag citerar mitt gamla inlägg om detta.

Efter att media granskat BSS och avslöjat att ledaren som gick under pseudonymen Erik Johansson i verkligheten hette ”Z” alltså Leif Zeilon så började Säpo upprätta rapporter om organisationen. I februari övervakade Säpo en BSS-demonstration och efter det identifierades 12 personer. Under samma tid hade Säpo telefonavlyssning av två personer med anknytning till ett utländskt nazistparti och i deras samtal framgick det att ”Z” hade en mer brutal hållning i invandrarfrågan än vad han officiellt ville påskina. Det ska ha framkommit att ”Z” och jag citerar direkt från häftet ”i princip stödjer våld som arbetsmetod och som medel att nå de politiska mål som de satt upp” och att våld inte ska riktas mot enskilda invandrare ”utan mot myndighetspersoner som styr invandringen” ”Z” ska ha i ett avlyssningssamtal sagt att ”om myndigheterna fortsatte och hetsa mot oss i två år till, är vi redo för öppet våld här.” ”Z” sa också att de första som borde utsättas för våld var journalister ”dom ska veta att de skriver inte vad som helst. Om dom gör det skall dom skjutas.

Efter att BSS splittrades och Sverigedemokraterna bildades slutade Säpo ha koll på dessa människor. 1991 så skriver deras vice ordförande Bo Nilsson dessa rader i ett uttalande och Nilsson gick efter sin tid i SD över till Nationalsocialistisk front och han ses numera i Nordiska motståndsrörelsen.

Om inga åtgärder vidtas eller beslut fattas som ger oss våra demokratiska rättigheter kan vi tvingas att agera med egna (kanske till och med beväpnade) styrkor för att kunna genomföra aktiviteter.

Nu är ju dessa beskrivna händelser dåtid, men vi ska titta på vad som skett i detta parti de senaste åren. Jag ska rada upp några exempel på vad högt uppsatta partiföreträdare sagt som jag menar liknar den hets som Trump visat upp den senaste tiden.

I ett Facebookinlägg som dryper nationalromantik och krigsretorik skriver Sverigedemokraternas chefsideolog Mattias Karlsson

Sverige är riktigt illa ute. Det har vi varit vid flera tillfällen i vår historia. Många gånger har det sett helt hopplöst ut. Vårt land har varit ockuperat av främmande stater, utländska fogdar har förtryckt befolkningen, vi har attackerats och stått ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter och befunnit oss i ett förkrossande numerärt underläge. Ändå har vi alltid gjort motstånd, ändå har vi alltid rest oss, ändå har vi alltid segrat mot alla odds och överlevt. Tack vare den orubbliga envisheten, övertygelsen, offerviljan och ledarskapet hos en liten skara patrioter. Vi måste vara den skaran nu. Ödet har utsett oss denna gången. Det finns ingen tid att vila eller att sörja brustna illusioner och förhoppningar. Vi har inte valt det här, men våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död.

Kent Ekeroth är ju en känd hetsare och hans tal i Trelleborg 2015 innehöll fraser som dessa

för Sverige innebär detta vår undergång

dom bokstavligen invaderar det här landet

Ni är en spjutspets för att ta vårt land tillbaka

Svenska folket har en lång stubin, men när det har brunnit klart… då smäller det!

Efter detta tal så intensifierades bränderna på asylboenden och det lugnade inte ner sig förrän Jimmie Åkesson gick ut med ett avståndstagande.

Partiledaren Jimmie Åkesson twittrar angående ett förslag om en lättnad i vissa regler i migrationspolitiken som han inte gillar. Han använder orden ”DET HÄR BETYDER KRIG!”.

våldsbejakande

Han fortsätter med ett Tweet med orden.

Det här betyder krig, i riksdagen och i kommande valrörelse. Socialdemokraterna ska inte komma undan detta svek.

Flera företrädare har kallat muslimer för det största hot sedan andra världskriget eller har jämfört dom med med nazismen och kommunismen och med tanke på att det utförts folkmord i dessa ideologiers namn så blir reaktionen bland deras till viss del redan radikaliserade sympatisörer också därefter. Jag tänker på Jimmie Åkesson och hans debattartikel och det stycke som lyder så här.

Allt detta är i dag en del av den svenska verkligheten. Frågan är hur det ser det ut om ytterligare några decennier, när den muslimska befolkningen, om nuvarande takt håller i sig, har flerdubblats i storlek och många av Europas större städer, inklusive Malmö, med största sannolikhet har en muslimsk majoritet. Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget

En annan företrädare, Richard Jomshof, partiets partisekreterare twittrar en bild som tydligt visar att han anser att invandrare för in islam via en trojansk häst. Den trojanska hästen som är en ytterligare krigsreferens.

våldsbejakande

Jomshof har gjort flera uttalanden där han demoniserar muslimer

För mig är det jag ser ingen större nyhet, men jag vet att det finns många som ännu inte förstår vilken fara islam(ismen) utgör för inte bara Västvärlden, utan för hela världen, ett hot långt värre än såväl nationalsocialism som kommunism

och

Islam är i dag det största hotet mot det demokratiska Europa. Värre än nazismen

och till sist

Nej, ramadan är ingen svensk tradition. Islams vanföreställningar har lika lite i Sverige att göra som nazism och kommunism

Vad skickar dessa uttalanden för signaler till deras sympatisörer och likatänkande? De målar upp en fiende värre än nazismen och målar upp en bild av ett Sverige i krig där de andra partierna är skyldiga till den degeneration och nationens förfall som de menar sker. I Norge så såg vi en massmördare som ville stoppa den påstådda islamiseringen genom att avrätta framtida politiker i form av barn som vistades på ön Utöya. Under Landsdagarna 2017 alltså samma massmöte där SD-politikern Martin Strid oförhindrat kunde påstå att muslimer inte var människor fullt ut, lanserade SD en film där de påstod att det pågår ett inbördeskrig i Sverige. Med denna krigsretorik skapar man ett klimat där folk anser att våld är tillåtet för man försvarar sig mot de som utmålats som fiender.

I ett Tweet angående det att Trumps Twitterkonto raderats skriver Tobias Andersson, förbundsordförande för SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna.

Ledaren för den fria världen har blockerats på Twitter. Det är dags för alla att välja mellan yttrandefrihet och big techs censur och maktfullkomlighet. Det går inte stödja yttrandefrihet och Twitters blockering av Trump. Välj sida och förbered er för krig.

Precis som Trump har Sverigedemokraterna under sin tid som parti medverkat till att underminera förtroendet för vår demokrati och dess spelregler, de har skapat ett stort misstroende hos en viss del av befolkningen för vår media och nyhetsrapportering, de har demoniserat och avhumaniserat andra partiers politiker till sån grad att det hittas mordhot mot andra partiers företrädare allt för ofta i olika SD-vänliga grupper och på Facebooksidor. Som ett exempel mordhotades Fredrik Reinfeldt i Björn Söders kommentatorsfält och det tog flera timmar innan kommentaren raderades. Att bli hotad efter att ha kritiserat SD är inte heller helt ovanligt. I SD-vänliga grupper sprids inte bara grov rasism utan man hittar också en hel del våldsbejakande kommentarer och mordhot skrivna av deras sympatisörer.

Här är några uttalanden från sverigedemokratiska kommunpolitiker

Det är bättre att beväpna oss etniska svenskar […]

Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.

VI BEHÖVER STARTA MOTSTÅNDSKRIGET NU!!!

Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädare

jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta landsförrädarna i vår historia, obs Mona Sahlin räknas också dit.

jag tror det är dags att skjuta några som skapat detta sinnessjuka samhälle. Jag blir så trött.

jag anser att de politiker som ställt till detta elände ska avrättas om de inte rättar till det de ställt till med.

Vart är Dansken när man behöver den? De kan få göra en repris av den 8 november 1520 händelse. (Stockholmsblodbad). Då kanske vi får inte lite friskt blod i regeringen. Det som finns där nu är redan förgiftat och korrupt.

Sverige måste införa jaktsäsong på muslimer de är de största skadedjuret vi har” […] vi kommer ta kampen !!.