En kort genomgång av högerextrema och konspiratoriska Swebbtv

SwebbtvDen högerextrema Youtubekanalen Swebbtv har fått sin kanal raderad av Youtube. Antirasister skriker censur och tokhögern skriker att de inte alls är extrema. Jag kommer här att reda ut lite och visa vad det är för gäng vi har att göra med.

Kanalen grundades 2016 av  den före detta Sverigedemokraten Jan Sjunnesson Mikael Willgert och efter bråk mellan dessa två splittrades kanalen. Den låg på is ett tag tills den sistnämnde tog över helt. Willgert hade så sent som 2016 alltså samma år som kanalen startades en @sd.se-mejl. En av deras huvudsponsorer var den numera bortgångne högerextrema Lars Liljeryd. Sponsringen var i form av att de fick låna hans studio. 2019 fick kanalen 1.8 miljoner i donationer. De första åren så följde kanalen bland annat Alternativ för Sverige och Nordiska motståndsrörelsen. En del av gästerna som jag kommer att gå igenom har antingen ett brokigt förflutet i olika högerextrema organisationer eller i den radikalkonspiratoriska sfären. Förutom invandring så är klimatskepticism en viktig del i Swebbtv:s agenda, men här kan man läsa om deras lögner om klimatet här, här, här och här.

Programförklaring.

På deras hemsida beskriver de sig själva som oberoende och partipolitiskt obundna och jag ställer frågan sist i inlägget om ni tror att Swebbtv är oberoende. De tycker också att riktig media gör ett dåligt jobb och att de inte ger en korrekt och faktabaserad bild.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb när det gäller detta och att de missbrukar sin ställning. Vi anser att de inte ger en komplett, korrekt och faktabaserad bild i viktiga frågeställningar som är avgörande för utvecklingen i Sverige och för enskilda invånare.

Medarbetare och återkommande gäster.

Mikael Willgert
Willgert är en av Swebbtv:s grundare och ansikte utåt. I december 2016 höll Willgert ett tal på en manifestation mot Global compact och i slutklämmen säger han så här och när extremhögern talar om internationella finansiella eliter, globalister som styr våra regeringar så handlar det om den antisemitiska konspirationsteorin om att judar styr världen.

Vi är inga extremister, vi som säger det här. Vi säger sådant som alla partier stod bakom, innan de blev övertagna av globalisterna och deras idéer. Innan dess ledare blev besatta av att frottera sig med den internationella finansiella eliten och med andra politiker internationellt som styrs av denna.

Motargument bemöter de myter som dessa Global compact-motståndare skriker om.

Lite längre fram i talet talar Willgert om den nazistiska myten om ett folkutbyte.

När våra politiker vill öka mängden barn i Sverige med migration, istället för att få svenska kvinnor att föda barn, påminner det om hur man ska öka mängden poliser genom nyanställning och sänkta krav istället för att se till att behålla de duktiga poliser man redan har. Det är samma fenomen, det handlar om ett utbyte.

Om vi återvänder till FN och FNs befolkningsavdelning Population Division, kan vi konstatera att de planerar att flytta hit människor med falska motiv om en åldrande befolkning och ett lågt barnafödande. Dessa vilseledande motiv repeterar våra politiker som papegojor när de ständigt talar om att vi har ett problem med lågt barnafödande och en åldrande befolkning, som de vill lösa med migration.

Vidare i talet tar han upp George Soros, en affärsman med judisk bakgrund som en av initiativtagarna till denna folkutbytesstrategi vilket också är återkommande i denna konspirationsteori.

Jan Sjunnesson.
Sjunnesson är en gammal Sverigedemokrat som efter sin tid i partiet skrev för både Avpixlat, extremislamofobiska Dispatch international och nazistiska Nya tider. I en artikel på Avpixlat så hittar Sjunnesson på att det ska ha funnits en vapengömma på ett asylboende. Sjunnesson liknar Swebbtv med En ding ding värld vilket beskrivs på Wikipedia så här.

En Ding Ding Värld var en skämttidning som gavs ut i Sverige från 1992 till 2000. Tidningen innehöll både artiklar om kuriositeter och helt fabricerade reportage.

Lars Bern
Lars Bern  som beskrivs av Expo som en pro-rysk konspirationsteoretiker som tror att judarna styr världen. Han beskriver finansmannen George Soros som en superskurk och som också styr den bankfamiljen Rotchild som också har judisk bakgrund precis som Soros. Bern är väldigt arg på cancerfonden och vill att man ska bojkotta dom och inte skänka några pengar till dom. Anledningen ska vara att de marknadsför sig med godis. Bern säger att socker och kolhydrater ökar risken att få cancer. Dock så säger forskningen att det går inte att svälta ut cancercellerna som behöver energi för att kunna dela på sig för får inte cellerna energi så producerar kroppen eget. Det finns inte heller några belägg för att normalt intag av socker påverkar risken av cancer eller överlevnad av cancer. Bern är också klimatskeptiker. Här dissekerar författaren Maths Nilsson Berns klimatskepticism och visar att den är helt ovetenskaplig.

Lennart Matikainen
Han kandiderade i riksdagsvalet för högerextrema Alternativ för Sverige. AfS bildades av de uteslutna i Sverigedemokraternas tidigare ungdomsförbund.

Thomas Jackson
Jackson brukar titulera sig doktor och var 2005 regeringens utredare när det gällde de apatiska flyktingbarnen. Han har också ett förflutet i det nazistiska numera nedlagda Svenskarnas parti. SvP var tidigare Nationalsocialistisk front.

Karl Olov Arnstberg
Karl-Olov Arnstberg skriver för nazistiska Nya tider och på sidan Mörkläggning skriver Arnstberg att ordet antisemit är något som används för att tysta dom som kritiserar judar. Vidare i texten hittar vi ett stycke där han nämner att judarna har en dold agenda där de via Frankfurtskolan skulle rasera den ”vita mannens” makt. Som medel skulle de använda sig av att skuldbelägga de som har makten för den förföljelse och sen det folkmord minoriteter i Europa har drabbats av.

Till detta ska läggas den dolda agendan: att en gång för alla rasera den västerländska vita elitens hegemoni. Här kommer skuldtänkandet in. Europas och USAs västerländska makt- och kulturelit hade en skuld till alla jordens förtryckta. Aldrig mer skulle någon minoritet inom det västerländska majoritetssamhällets domäner behöva riskera marginalisering, förföljelse eller utplåning. Den europeiska överklassens möjlighet att förtrycka sina medmänniskor måste förstöras.

Katerina Janouch
Janouch är en författare som radikaliserats och har på senare år demonstrerat med Nordisk ungdom. 2016 kallade hon några barn för gatuslödder och hejade på nazister och fotbollshuliganer som var ute för att misshandla dessa barn. 2018 talade hon på en manifestation anordnad av partiet Populisterna som består av antisemiter och konspirationsteoretiker. Flera av de bakom detta parti och de som talade på deras manifestationer återfinns bland gästerna på Swebbtv.

Ingrid Björkman
Björkman är en återkommande gäst som tidigare har föreläst för Sverigedemokraterna. Hennes bok Invandring: Sammanbrott eller utveckling som hon skrivit tillsammans med Åke Wedin såldes av Sverigedemokraterna på 90-talet.

Ingrid Carlqvist
Carlqvist har ett gediget förflutet i den antimuslimska och rasideologiska miljön. Även hon har ett förflutet Dispatch international. Förövrigt så skickade Sverigedemokraterna ut pappersversionen av denna till sina medlemmar. 2014 talade hon på den nyfascistiska Identitär idé som anordnades av bland annat fascisten Daniel Friberg. 2016 sa hon i sin podd ”Ingrid och Conrad” att hon kunde tänka sig samarbeta med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och om vi trodde att detta skulle vara ett enskilt närmande till nazismen så hade vi fel. Tillsammans med företrädare för nazistiska Motgift så bildade hon Det fria Sverige.

Magnus Stenlund
Stenlund hyllar på sin blogg nazisten Dan Park som känns igen från då han placerade ut en burk som han hade skrivit Zyklon B på alldeles utanför judiska församlingen i Malmö 2009.Park har vid flera tillfällen setts tillsammans med både Nordiska motståndsrörelsen och nazistiska Blood & Honour. Stenlund skriver om Park så här

Hans försvar för yttrandefriheten kan ses som ultimat och berömvärt.
[…]
Är han då en hjälte? Vi som avskyr islams totalitära ideologi måste ju se det så.

Jüri Lina
Lina är en känd gammal profil i den konspiratoriska miljön. Tillsammans med antisemiten Christopher Jolin bildade Lina föreningen Svenska föreningen för samhällsforskning vars böcker då salufördes av SD. I flera böcker skriver han om utomjordingar som han påstår ska finnas på jorden. Jag rekommenderar att läsa artikeln jag länkar till. I hans bok ”Världsbyggarnas bedrägeri” skriver han

Allt fler har börjat tvivla på den hysteriska förintelsepropagandan. Gaskammarlögnerna kommer förr eller senare att hamna på historiens sophög.

Conny Andersson
Andersson är en före detta polis som idag arbetar som ”taktisk spårare” vilket i detta fall menas att Andersson luktar sig till det han söker. Han säger sig ha bättre luktsinne än en hund.

Stefan Torsell
Torsell har ett förflutet som skribent på Nya tider.

Henning Witte
Witte har en egen kanal där han sprider extrema konspiratoriska teorier. I ett podcastavsnitt om det så kallade Anna-fallet påstår Witte att domstolarna är utsatta för ”mindcontrol” och att centret för detta ligger i Nacka. Även i detta videoklipp talar han om mind control och Conny Andersson påstår att domstolen består av satanistiska pedofiler.

I ett inlägg om Swebbtv skriver Witte på sin egen sajt

Och Mind control kontrolleras i Sverige av landets fiende nr 1: Mossad, som seglar under falsk judisk flagga som bankhuset Rothschilds och de vita drakoreptilernas direkta maktarm på jorden.

Swebbtv och deras webbutik

I deras webbutik kan vi hitta titlar av författare som Claes Hedberg vars bok ”En oväntat vändning” som handlar om Palme-mordet. I den påstår han att Palme inte alls dog på Sveavägen utan han flydde till Frankrike där han levde på ett slott tills han dog av Hiv. Flera böcker är skrivna av de som antingen ligger bakom Swebbtv eller frekvent gästar kanalen. En av de andra böckerna är Identitär av Martin Sellner. Identitarismen är en nyfascistisk ideologi. En av Lars Hedegaards böcker ges bort gratis. Hedegaard grundade tillsammans med Ingrid Carlqvist Tryckfrihetssällskapet vars syfte var mer eller mindre att få tala så illa om islam och muslimer som möjligt.

Slutkläm

De avslutar sin ”programförklaring” med orden ”Vi är Medborgarnas Media.”, men de är snarare som jag visat extremhögerns media. Jag kommer inte att gå igenom deras webbsändningar då det allt för ofta är konspiratorisk rappakalja och jag har vettigare saker att göra. De avsnitt jag skulle kunna tänka mig att ta upp är raderade, men dyker de upp någon annanstans kanske jag lägger ner lite tid. Det gaggas mycket om att nedstängningen av deras Youtubekanal skulle handla om åsiktsförtryck och ett brott mot yttrandefriheten, men enligt källor ska det handla om att kanalen återkommande brutit mot Youtubes regler och att de inte skulle ha fått några aviseringar om detta är alltså lögn då Youtube skickar automatiskt meddelande när du brutit mot en regel. Så vad tycker ni? Är Swebbtv politiskt oberoende? Eller är de en högerextrem gruppering med en högerextrem agenda?

Läs om flera högerextrema organisationer.

Vilka är Mynttorgsaktivisterna

Folkets demonstration – Högerextremt eller inte

 

3 thoughts on “En kort genomgång av högerextrema och konspiratoriska Swebbtv

 1. Ingvald Karlsson says:

  Tack så jättemycket för ditt outröttliga och pedagogiska arbete att klarlägga lögner och konspirationer på ett bra och förståeligt sätt.

 2. Oroad says:

  Hej på väg till jobbet här om dagen tyckte jag mig se en fascist bakom en buske. Det verkar nästan gömma sig en fascist i varje buske nu för tiden. Skulle ni kunna kolla upp detta?

  PS. Är denna sida allvar eller satir?

  1. Polimasaren says:

   Nu letar jag inte i buskar efter nazister utan i extremhögern och där tenderar det finnas en och en annan både fascist och nazist. Läser du på lite om vad fascism och nazism är så kanske du också förstår att de finns lite varstans. Det finns lättlästa böcker och jag rekommenderar Vad är egentligen fascism av Sveriges kanske främste fascismforskare Lena Berggren och Kalle Johansson. Den innehåller mycket bilder så att det ska bli lite lättare att förstå.

Comments are closed.