Avpixlat och antisemitismen

Surfar man in på den hatiska och SD-nära WordPressbloggen Avpixlat så ser vi att de gör reklam för böcker bland annat för ”Vitbok” av Jan Milld. Milld är Sverigedemokraternas gamla partisekreterare och han är bland annat för känd att skrivit i SD-kuriren att diskoteksbanden i Göteborg, TBC-bekämpning och minskad turism ska räknas till invandringens kostnader. Det var också han och Sandberg som låg bakom det så kallade 33-punktsprogrammet. Strax före valet 2014 skrev han på sin blogg blogg att hans röst i riksdagsvalet skulle gå till nazistiska Svenskarnas parti som tidigare hette Nationalsocialistisk front.

33-punktsprogrammet
SD’s hemliga etniska plan
Sverigedemokraternas 33 punkter

Ovan ser vi omslaget och nedanför ser vi fakta om författaren och boken

På Jan Millds egna blogg hittar men flera inlägg där han skriver rena antisemitiska konspirationsidéer. Jag kommer att ta upp några här så ni får se vad det handlar om.

I inlägget ”Två motsägelser” skriver Milld att det är judarnas eget fel att antisemitismen ökar och att de utnyttjar historien för att ska en offerroll

Om nu risken för ”antisemitism” är så stor och det är så allvarligt om judar blir illa omtyckta – varför agerar vissa individer eller grupper av judar som de gör? I så fall är ju deras agerande direkt kontraproduktivt, ägnat att väcka just negativa hållningar gentemot dem

Samtidigt odlas denna offerroll för judar, med hänvisningen till vad som drabbade judar i naziockuperade områden för 70 år sedan

Jag tänker på lagstiftning i flera västländer som gör det straffbart att ifrågasätta ens detaljer kring ”Förintelsen”. Som bekant ledde detta till både åtal, dom och fängelsestraff i Österrike för den brittiske historikern David Irving

Notera att han sätter citationstecken på ordet Förintelsen. Det är ett typiskt drag för förintelseförnekare, (Källa)

I nästa inlägg ”Judisk agenda” så skriver han om judarnas inblandning i mångkulturen, en vanligt konspirationsidé bland antisemitiska högerextremister.

Mitt bestämda intryck var alltså att det redan på 60-talet fanns en judisk agenda kring mångkultur och invandring för svensk räkning. Iofs var det invandrarpolitik som då debatterades, inte invandringspolitik, men med slank ju frågan om hur många judar Sverige tagit emot under kriget. I förlängningen av detta kom skuldbeläggningen, med parallellerna mellan förmenta försummelser då och ”stängda gränser” idag. ”Festung Europa”.

I ett annat inlägg ”Varför denna agenda” skriver Milld

Men visst är det anmärkningsvärt att judar driver på ett projekt som inte bara innebär en massinvandring av muslimer till Sverige utan också resulterar i att enskilda judar drabbas av förföljelse! Som framgått av TV-nyheterna för inte länge sedan har enskilda judar sett sig tvingade att flytta från Malmö pga detta. Uppenbarligen ser agenda-judarna detta som ett pris, värt att betala, för det högre målet – ett mångkulturellt samhälle

och han fortsätter

Till saken hör att inte bara judar driver på agendan för globalisering och upplösning av nationerna, avdemokratisering och ökad klyftor i våra samhällen. Klart är ändå att judar här en ledande roll – vid det senaste Bilderbergmötet var en klar majoritet judar.

Jan Milld hamnade i blåsväder när han rekommenderade sina partikamrater att läsa den före detta KKK-ledaren David Dukes bok ”Den judiska rasismen”. Han recenserade också Lars Adelskoghs bok ”En tom säck kan inte stå” vilket ledde till en varning från partiledningen. Adelskogh är en känd förintelseförnekare

I Vitbokens första kapitel citerar Milld Adolf Hitler

Rätten till nytt land, ny jord, ny mark, har – enligt en evig naturlag – den som erövrat det, och det egna landets gränser inte räcker till för att föda det växande befolkningsöverskottet. Och det att vi har barn, som vill leva, rättfärdigar våra anspråk på de nya rikena

Milld citerar också frikostigt den högerextrema sajten Nationell idag som av Sverigedemokraterna själva tituleras kryptonazistisk  Även Jonas De Geer citeras flera gånger. Även han har vissa sympatier med Svenskarnas parti då han blev medlem 2011 och han är med och driver bloggportalen Motpol som är en del av den nyfascistiska identitära rörelsen i Sverige. De Geer har vid flera tillfällen uttalat sig antisemitiskt varav en av gångerna var vid en Karl den 12:e-manifestation (Obs detta är inget som Milld har citerat utan jag vill bara visa på De Geers antisemitism)

hela Europa att stå i brand och det kommer inte längre gå att dölja för de hjärntvättade massorna bakom de judiskdominerade massmediernas lögnridåer

Alldeles nyligen blev Milld intervjuad i den militanta nazistiska Svenska motståndsrörelsens poddradio vilken jag inte tänker länka till, men den är lätta att hitta om man vill lyssna på den. De punkter som togs upp var

 • Millds politiska bakgrund innan han blev invandringskritiker, hans engagemang inom SD samt hans erfarenheter av att vara nationalist i Sverige.
 • Begrepp som ”probleminvandring” och ”agendajudar” som Milld har lanserat.
 • Frågor ställs om ”Förintelsen” och 911 – två kontroversiella historiska händelser som Milld berört i ett antal artiklar, bland annat i en ny artikel som Nordfront nyligen uppmärksammade som handlade om siffran 6 000 000.
 • Milld avslöjar att han röstade på Svenskarnas parti förra valet trots att hans förtroende för partiet tog skada av hur partiet hanterade konflikten i Ukraina.
 • Avslutningsvis besvarar Milld några lyssnarfrågor, som bland annat handlar om hans syn på nationalsocialismen.

 

 

De andra böcker vars författare är antisemit som jag tänker ta upp här är Karl-Olov Arnstberg. Böckerna som Avpixlat gör reklam för är ”Invandring och Mörkläggning”, ”Invandring och mörkläggning 2”. Författaren är känd bland högerextrema och så kallade invandrarkritiska kretsar.

I ett inlägg kallar han alla för kulturmarxister, ett epitet som blev känt i samband med Anders Behring Breivik. Ordets ursprung hittar vi i 30-talets Nazityskland. Arnstberg skyller likt Milld det problem han anser finns med mångkulturen på judarna.

Han skriver att ordet antisemit är något som används för att tysta dom som kritiserar judar. Vidare i texten hittar vi ett stycke där han nämner att judarna har en dold agenda där de via Frankfurtskolan skulle rasera den ”vita mannens” makt. Som medel skulle de använda sig av att skuldbelägga de som har makten för den förföljelse och sen det folkmord minoriteter i Europa har drabbats av.

Till detta ska läggas den dolda agendan: att en gång för alla rasera den västerländska vita elitens hegemoni. Här kommer skuldtänkandet in. Europas och USAs västerländska makt- och kulturelit hade en skuld till alla jordens förtryckta. Aldrig mer skulle någon minoritet inom det västerländska majoritetssamhällets domäner behöva riskera marginalisering, förföljelse eller utplåning. Den europeiska överklassens möjlighet att förtrycka sina medmänniskor måste förstöras

Detta inlägg får bra kritik från den nazistiska sajten Nationell.nu som skriver att Arnstberg skriver det som dom alltid har sagt.

I inlägget ”Ingens hund” talar han väl om Kevin B. Macdonald som sitter i styrelsen för det högerextrema ”white supremacy” partiet American freedom party. Macdonald har gett ut två böcker: ”Kritikkulturen” och ”Att förstå det judiska inflytandet vilka Arnstberg har läst båda två.

I inlägget ”Maktens män” kan vi läsa följande rader

Världens mest inflytelserika finansfamiljer engagerade sig. Exempelvis blev familjen Rotschild förvaltare av Rhodes efterlämnade förmögenhet och bankiren Leopold de Rotschild medlem av den innersta cirkeln i det hemliga sällskap som anser sig stå över partipolitik och politiska ideologier. Det är ju de som verkar bakom scenen, som styr världens mäktiga. Demokrati betraktar de närmast som ett spel för gallerierna. Låt medborgarna i världens demokratiska nationer rösta om de små frågorna, låt dem avgöra om det är de konservativa eller liberala, höger eller vänster, som ska styra. Låt dem ha sina partilojaliteter och favoritfrågor. De kan vifta med sina halmhattar, sprida sina banderoller och hålla sina demonstrationer. Låt dem bekämpa varandra, om det är det de vill. Det är ändå inte där de stora besluten tas

Rothschild är en familj med en historia inom bankväsendet och finanser som går tillbaks till slutet av 1700-talet. I antisemitiska konspirationsidéer är  det vanligt att påstå att den här familjen kontrollerar hela världsekonomin och har en hemlig agenda.

Vidare läsning om Arnstbergs antisemitism hittar ni här.

Att länka till eller att ha antisemitisk litteratur till försäljning är inget nytt i Sverigedemokratiska kretsar och vi ser nu att i deras EU-samarbete ingår flera antisemiter. Bevara Sverige Svenskt som senare blev Sverigedemokraterna bildades ju bland annat av Christopher Jolin, känd antisemit och författare vars böcker också såldes på Sverigedemokraternas bokbord en bit in på 90-talet. Christoffer Jolin ingick i ett samarbete med den antisemitiska radiokanalen Radio islam som drevs av Ahmed Rami. SD’s första partiledare Anders Klarström tal från 1991 där han skyllde ett mord på ZOG, en teori där judar anses styra regeringar. Partiet har kantats av antisemitiska skandaler ända fram till dagens datum.

Katarina Broman, känd som @kattab4 på Twitter är även SD-politiker och moderator på Avpixlat. Hon har via sociala medier spridit antisemitiska konspirationsteorier. Läs Inte rasist, mens artikel om detta.

Mer om antisemitismen på Avpixlat

4 thoughts on “Avpixlat och antisemitismen

 1. Anders Klasson says:

  PK-dravvel från bokstav 1 till sista
  bokstaven.

  1. polimasaren says:

   Är det PK att ta avstånd ifrån antisemitism så är det nog många som är stolta PK:ister

Comments are closed.