Om

Politisk bloggare, grävande journalist och (amatör)forskare i svensk högerextremism, nazism med bland annat inriktning Sverigedemokraterna och kringliggande partier och organisationer, historiskt och i nutid och deras idévärld.

Vill man sponsra mina bokköp med någon krona så finns min Patreon

En del av mina böcker i ämnet och som bonus ser ni min vinylsamling 🙂

Polimasaren Sverigedemokraterna Rasism Polimasaren Sverigedemokraterna Rasism Polimasaren Sverigedemokraterna Rasism Polimasaren Sverigedemokraterna Rasism Polimasaren Sverigedemokraterna Rasism

12 thoughts on “Om

 1. Doktoranden says:

  Hej, jag är lite nyfiken på det data du använder för graferna om SDs EU-kampanj, antal angrepp mot EU-migranter, samt antalet artiklar i Avpixlat. Går det att få ta del av detta?

  Tack på förhand!

  Svara
  1. polimasaren says:

   När det gäller attackerna mot tiggare så har jag googlat med olika kombinationer av sökord. Det tog några timmar trots att jag tog några länkar från en annan blogg. När det gäller antalet artiklar så gick jag igenom alla under den tidsperioden jag kollade upp och bara räknade ihop antalet för varje månad. Det var inte svårare än så.

   Svara
   1. polimasaren says:

    När det gäller attackerna mot dessa människor så får vi inte glömma alla dessa spottloskor, sparkar och hårda ord de får utstå varje dag. De polisanmäls inte och de skrivs det inget om i tidningarna.

    Svara
   2. Doktoranden says:

    Tack för svar!

    Jag bör börja med att nämna att jag tror att SDs hatkampanjer leder till ökat våld mot migranter — Harvardforskaren David Yanagizawa-Drotts avhandling visar hur hatfulla radiotal ökade våldet och mördandet i Rwanda och det är inte omöjligt att något liknande sker även här. Däremot kan jag inte övertygas förrän jag sett empiriska bevis. Detta kräver betydligt bättre data samt en tillräckligt bra identifikationsstrategi för att kunna fastställa ett kausalt samband.

    Förhoppningsvis går det att få tag på sådan data för jag tror, precis som du, att det kan finnas ett kausalt samband.

    Svara
 2. Josef Boberg says:

  Fortsatt all Lycka till med Ditt värv !

  Jag tror att så länge som den världsomspännande ”religionen” brist på pengar råder – så lär det ej bli någon jävla ordning på någonting = bl a Sveriges eländes eländen blir bara värre och värre. 😥

  Apropå politiskt ledarskap – så är det så att pengar = makt – och den makten finns till allt överskuggande del i dags dato hos den finansiella sektorn. Som princip alla politiker ”dansar” efter hur den finansiella sektorn agerar.

  Men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – så finns det hopp om en annorlunda ordning – eller ?

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?”

  Svara
 3. Jakob says:

  Jag brinner för frågorna du skriver om! Jag har läst några av dina inlägg och jag håller med dina analyser och slutsatser! Jag undrar hur du jobbar, undersöker och om de är vetenskapligt grundade? Jag vill ta del av allt du skrivit och forskat om! 🙂

  Svara
  1. polimasaren says:

   Ja, jag läser allt jag kommer över om Sverigedemokraterna. Har gått igenom sidan SD-arkivets alla publikationer, texter och annat material, har “dammsugit” internet på allt jag kan hitta om Sverigedemokraterna, min bokhylla med böcker om Sverigedemokraterna, nazism, högerextremism och rasism sträcker sig över 230 böcker. Har varit med i sajten Inte rasist, men i 4 år. Har väl lagt ner 1-2 timmar varje med att granska partiet i 6 år nu.

   Svara
 4. Jakob says:

  Kämpa på! Du fyller en mycket viktig, och enligt min mening, helt avgörande och nödvändig funktion. Själv lägger jag också massor av tid på att “avkläda” SD och försöker hitta strategier och metoder (gärna med vetenskapliga analyser) för att påvisa SD:s destruktiva politik. Är du forskare, journalist? Hur kan jag komma i kontakt med dig?

  Svara
 5. Emil says:

  Hej! Jag har en fråga som du kanske kan hjälpa mig. Jag letar efter en dokumentär om svensk nazism under 90-talet, där det bland annat förekommer inslag där ett stort antal svartklädda nazister med rånarluvor står på gustav adolfs torg i Göteborg. Tror även det var med ett inslag om ett tillslag mot en nazispelning i Sollebrun.
  Vet du vilken jag söker?

  Svara

Kommentera