Lucia och illuminati

Delningar på sociala medier om att Luciafirandet håller på att försvinna börjar dyka upp precis som det gjorde förra året och året före det. Det det kommenteras om att det är på grund av att invandrare och muslimer skulle bli kränkta av firandet. Stämmer det? Inte alls, det är bara ytterligare ett sätt att få människor aviga mot invandring. Aviga kanske är ett för snällt ord, men det är en väldig variation på reaktionerna. Allt från att vi enbart ska ha kvar traditioner och andra som mer eller mindre tror att alla utanför Sverige är i krig mot oss.

Det riktiga skälet för att Luciafirandet minskar är det bristande engagemanget och viljan att ställa upp vilket flertalet kommuner fått erfara. Både Dagens nyheter och Sveriges radio har skrivit om detta. Anledningen till att folk inte vill fira Lucia längre sägs vara att det är omodernt. Firandet drivs också av ideella föreningar och pga bristande intresse så får de inte ihop kandidater till ett tåg. För några år sedan undersökte SR hur många kommuner som var utan en officiell Lucia och det handlar om 30% av kommuner.

Under ett inlägg från Facebooksidan Förstör inte våra svenska klassiker haglar det kommentarer om att vi måste behålla våra traditioner. Ser man på sidans andra inlägg så börjar syftet med det hela klarna. Det finns en tydlig politisk agenda där försvarandet av rasistiska stereotyper och hyllandet av svenska flaggan blandas med delningar från den högerextrema sidan Bojkotta Aftonbladet och Expressen. BAoE delar bilder från nyfascistiska Koling, artiklar från Fria tider och ett massivt hat och hånande av svensk media. Sidan är pro-SD. En annan sida som det delas flitigt ifrån är Vafan, klart att vi ska få sjunga Nationalsången som egentligen inte alls handlar om nationalsången utan är en invandrarkritisk sida starkt färgad av rasism. Det som delas på den här sidan är steget värre än den förra. Fria tider, kryptonazistiska Nya tider och hatsajter som Exponerat och Petterssons blogg. Pettersson som nyligen blev dömd för förtal

Iallafall här nedan är några kommentarer från Förstör inte våra svenska klassiker

   

Luciamotståndare ska utvisas, rädsla för att julen ska avskaffas, men värst är ändå kommentaren under. Vad är det med Lucia som framkallar en sådan tanke?

En person slår huvudet på spiken när det gäller denna diskussion

För några år sen var det ett himla liv om att en liten pojke inte fick vara pepparkaksgubbe, men sanningen bakom det hela var att klassen hade röstat för en traditionell Lucia och där ingick varken pepparkaksgubbar. Mamman var inte helt främmande för att dela bilder på pojken i grupper med kopplingar till Sverigedemokrater och Svenskarnas parti.

Det finns flera skrönor som cirkulerar så fort vi närmas oss en högtid. En är det här med att man inte får sjunga nationalsången på skolavslutningen längre. Sveriges nationaldag då sången sjungs är sedan 2005 en röd dag och skolorna är stängda och många förknippar det med att det sjöngs Idas sommarvisa på skolavslutningarna. När vi ändå tar upp nationaldagen så så skriker många över att vi inte får fira den heller för det är rasistiskt, men det är bara ännu en myt skapad för att få oss att tro att invandringen är ett hot. Enligt en SOM-undersökning från 2012 är det just främst invandrare som firar vår nationaldag så att de skulle ta illa upp är bara skitsnack.Skolavslutningen i kyrkan är också något som folk skyller på invandringen och då först och främst den muslimska, men när det handlar om religiösa skäl handlar det om krav från svenska föräldrar och ateister Valet av plats handlar istället om tradition, storleken och avståndet till lokalen.

Så hotet mot våra svenska traditioner handlar egentligen om skapandet av rasistiska fördomar och Luciafriarnas bristande engagemang och jag har bara en uppmaning

Vill du ha våra traditioner kvar så ta tummen ur ditt lata arsle och gör någonting istället för att skylla allt på andra

 

 

 

Kommentera