Sverigedemokraterna, en tidsresa

1993: ”Ut med packet!!!” De ville fram till 1999 slänga ut alla invandrare som hade kommit till Sverige efter år 1970, vilket fanns till och med i deras principprogram som skrevs 1996.

2014: Stoppa packet!!! De vill minska asylinvandringen med 90% trots att det bryter mot de av FN grundade Mänskliga rättigheter. Ordvalen står de på kommunnivå för när de anonymt skriver på hatsajter med kopplingar till bland annat Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

1995: ”En del kulturella skillnader länder emellan torde ha en rasmässig grund. Detta borde kunna sägas nu” Citat av Mikael Jansson dåvarande partiledare och nuvarande riksdagsledamot för SD.

2014: Idag använder Sverigedemokraterna inte ordet ras för det är för kontroversiellt och de skulle aldrig få några sympatisörer om de hade fortsatt använda ordet. Nu använder de ordet kultur, men menar samma skillnader och samma människor.

1992: Anders Klarström, den nazistiske partiledaren säger under Engelbrektsmarschen 25 april ”Ingen anständig svensk vill bo i ett invandrargetto!”.

2012: David Lång, riksdagsledamot för SD säger i en riksdagsdebatt att ”varje svensk som väljer att bo i Sverige har rätt att slippa bo i ett invandrardominerat område”.

2014: Kent Ekeroth säger på ett torgmöte i Fagersta att det är en rättighet att slippa bo bland invandrare.

1986: Sverigepartiet, Sverigedemokraternas förlaga grundas av nazister från kamporganisationen Bevara Sverige Svenskt.

1993: ”Bevara Sverige Svenskt” används som slagord i demonstrationer, klistermärken, i de officiella SD-tidningarna och nyhetsbulletinerna.

2013: Jimmie Åkesson, nuvarande partiledare säger i en intervju, om att han vill assimilera svenskarna, ”Låt Sverige förbli Sverige”.

Sverigedemokraterna grundades av den nazistiska eliten och skinnskallar inom vitmaktkulturen i slutet av 80-talet. Partiet var starkt invandrarfientligt och både rasrenhet, rasbiologi och antisemitism förespråkades ända upp i partitoppen. Under resans gång har mycket rensas ut, men allt för ofta skiner dessa åsikter fram, vilket märks i sociala medier eller bloggar som används för propagandasyfte. De själva säger att de har förändrats trots att de inte riktigt erkänner sitt förflutna utan försöker gång på gång att tysta ner och mörka det och i viss mån har de faktiskt förändrats. Ordvalen, taktiken och hur de uppträder har förändrats, men andemeningen är densamma.

1988: Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti.

2014: Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti.

Kommentera

Secured By miniOrange