Flaggbränningar i fel världsdel

Med risk att bli tjatig så sprids det skit igen på sociala medier som har som syfte att misskreditera invandringen. Den här gången är det två bilder på några som bränner svenska flaggan. Detta har cirkulerat tidigare, men det verkar som om det har fått nytt bränsle.

Den övre bilden kommer ifrån Bangladesh och är ifrån 2010 i samband med   och den nedre är från Malaysia vid samma tidpunkt. Du som la upp dessa två fotografier på Facebook och skriver under bilderna att ”Det här är Sverige inte Pakistan och Irak, Iran, Afghanistan utan det är Sverige”. Tyvärr så är de bilder du försöker hetsa mot muslimer i Sverige från en helt annan världsdel. Jag vet inte vad du har mot muslimska föreningar, men om du la ner den energi du lägger på hat och lägger den på några enstaka geografilektioner så skulle nog alla parter bli nöjda.

Det finns flera bra verktyg för att kontrollera äktheten på bilder. Google har en funktion där du kan söka på antingen bildadressen eller att du laddar upp den bild du vill veta mer om. Tineye är också ett bra tillägg till din webbläsare.

Kommentera